Internet trgovina Klikni i kupi Korisnički servis 095 815 60 16 Brza i sigurna dostava na vašu adresu Pronađite nas na Facebooku!
Muški satovi Kravate Naušnice Ženski satovi Ogrlice Marame Igračke Prstenje Narukvice Etno lutke Privjesci za ključeve Foto albumi Didaktičke igračke Satovi Poklon set 1 Nakit od čelika Izdvojeno Željeznica Akcija Torbe Traktori Pljoske Igle za kravate

Dobro došli u našu internet trgovinu.

Naše autentične vlastite fotografije ponude, jamstvo su Vaše sigurne kupovine.

Poklon galerija

Facebook

PREDSTAVLJAMO VAM

Vokalno Instrumentalni Ansambl Lipe
Vokalni ansambl Lipe osnovan je 1992. godine na poticaj tadašnje voditeljice pok. Marije Dokman-Rije te nekoliko članica različitih kulturno-umjetničkih društava. Ujedinila ih je ljubav prema pjesmi i želja za očuvanjem kulturne baštine našeg posavsko-pokupskog, moslavačkog i banijskog kraja. Do 1996. godine ansambl je imao tamburašku pratnju, a od tada pjeva isključivo acapella dvoglasno, troglasno i četveroglasno. U vrijeme osnivanja u ansamblu je pjevalo osam članica, a s vremenom se broj povećavao. Na mjestima predsjednika i umjetničkih voditelja izmjenjivali su se brojni, većinom uspješni pojedinci.
Vokalni izričaj Lipa od samog osnutka je specifičan, gotovo jedinstven na cijelom području sjeverozapadne i središnje Hrvatske. Osim izvornog pučkog i grlenog pjevanja, ansambl izvodi umjetničke, klasične pjesme, a u novije vrijeme i zabavne pjesme.
Od 2006. godine Lipe sudjeluju na državnim Smotrama malih vokalnih ansambala, da bi 14. lipnja 2008. godine u Sisku, na poticaj i u organizaciji VA Lipe, bila održana prva Smotra malih vokalnih sastava Sisačko-moslavačke županije. Smotra postaje tradicionalna, a Lipe uspješni nositelj projekta svake godine.
Od 2009. godine predsjednica VA Lipe je Margareta Horžić. Ansambl doživljava korjenite promjene i postaje još uspješniji. Nova, moderna vizija zahtijevala je i novog umjetničkog voditelja. Godine 2010. izbor je pao na prof. Dražena Kurilovčana.
M. Horžić pokreće projekt L. I. P. E. , pažnja se posvećuje boljoj promidžbi, ansambl prihvaća novi zvuk, nove obrade, proširuje repertoar, ostvaruje nova audio, video i notna izdanja, pa čak i novi vizualni identitet. Ansambl i dalje ostaje trajno usmjeren na tradicijsku glazbu, ali ona dobiva novi moderan zvuk. Prošireni repertoar zahvaća u internacionalni folklor što pak potiče suradnju s vrsnim glazbenicima, producentima, umjetnicima i koreografima. VA Lipe svoj uspjeh ostvaruju ne samo zahvaljujući sjajnom umjetničkom voditelju već i glazbenim producentima Daliboru Pauriću i Olji Dešić, slikaru, ilustratoru, scenaristu Zdenku Bašiću te koreografkinji Tamari Curić.


Ansambl je 2014. godine po nominaciji IMAS (Independant MusicAwards) pjesmom "Zorja, moja Zorja" osvojio i prestižnu međunarodnu glazbenu nagradu u u kategoriji Best World Beat - za najbolju pjesmu.

"Zorja, moja Zorja" jedna je od skladbi na albumu "Jednom davno, kao i danas" koji su L.I.P.E. objavile za Croatia Records, a kojim su predstavile poznate tradicijske hrvatske pjesme u potpuno novom ruhu.


Prema pričama iz davnina, crne oči su imala Perunova djeca (vilinski narod). To je vrijeme odavno izgubljeno, a zlatna grana drevne loze slomljena. Sin Perunov, prvorođeni je usnuo…

Još jednom, na posve novi način pjevaju nam L.I.P.E. sa svojim čudesnim glasovima.
Da ne ostane zaboravljeno,
da ne ostane izgubljeno…

Datum objavljivanja: 16. ruj 2014.
Režija: ZDENKO BAŠIĆ


S ponosom objavljujemo da sada možete uživati u novom video spotu ansambla L.I.P.E.! Izuzetni trud svih uključenih u ovaj projekt rezultirao je u vrhunskim kadrovima koji vizualno obogaćuju bezvremenske note. Za režiju i kostime spota za pjesmu "Oj, to ni večer" zaslužan je Zdenko Basic. Pjesma pripada albumu "Art East" za čiju su glazbenu produkciju zaslužni Olja Desic Musician i Dražen Kurilovčan. Voditeljica projekta je Margareta Horžić!

Članice: Marica Cink, Gabrijela Joha, Slađana Berend, Jasmina Stimac, Nataša Nogić, Vlasta Remeta, Mabo Koro, Lidija Bubalo, Božica Preksavec, Stojanka Nilić, Mirjana Nedić, Ana Bjelanović, Vesna Blažević i Ivana Šimanović.


Ostale novije nagrade i postignuća:
  • Godišnja nagrada Grada Siska,
  • Nagrada SMŽ za izvanredna postignuća,
  • Godišnja nagrada Turističke zajednice za promociju grada Siska,
  • Nagrada Hrvatskog Sabora kulture za očuvanje narodne baštine, plasman u 5 najboljih zborova u Hrvatskoj u tv natjecanju zborova pod nazivom „Do posljednjeg zbora“ (BBC produkcija Last Choir Standing)
  • Nominacija za Diskografsku nagradu Porin 2014. u kategorji br. 23 (Najbolji album etno glazbe) Album JEDNOM DAVNO, KAO I DANAS...Glazbeni producent DALIBOR PAURIĆ Nakladnik CROATIA RECORDS
  • VIA Lipe pobjeđuje 2015. godine na državnoj Smotri u organizaciji Hrvatskog sabora kulture u kategoriji folklorni zborovi


Facebook Via Lipe

Kupite izdanja VIA Lipe

Zadovoljstvo nam je da Vam možemo ponuditi notne zapise u pjesmaricama kao i audio zapise na nosačima zvuka u izdanju VIA Lipe u našoj Web trgovini.

Prijava i registriranje Košarica