Internet trgovina Klikni i kupi Korisnički servis 095 815 60 16 Brza i sigurna dostava na vašu adresu Pronađite nas na Facebooku!
Muški satovi Kravate Naušnice Ženski satovi Ogrlice Marame Igračke Prstenje Narukvice Etno lutke Privjesci za ključeve Foto albumi Didaktičke igračke Satovi Poklon set 1 Nakit od čelika Izdvojeno Željeznica Akcija Torbe Traktori Pljoske Igle za kravate

Dobro došli u našu internet trgovinu.

Naše autentične vlastite fotografije ponude, jamstvo su Vaše sigurne kupovine.

Poklon galerija

Facebook

Kako vezati kravatu?

Kravata se kao ukrasni odjevni predmet koristi širom svijeta. Poslovni sastanak ili svečanost nezamislivi su bez kravate. Ipak, neki muškarci kravatu imaju samo zato što ih na to prisiljava posao koji obavljaju ("kravata obavezna"), a vjenčanje, sprovod, Božić, Nova godina ili neka druga svečanost su rijetke prilike kada ponesu kravatu zato što to žele. Svakako, kravatom treba znati rukovati.

Za sve one koji ne znaju kako vezati kravatu, kravata se može vezati na različite načine. Kod nas je uobičajeno nekoliko načina vezanja kravate. Kod svih vezanja kravate zajedničko je da bi kravata nakon vezanja trebala biti dužine do remena ili sasvim malo preko remena. Ukoliko imate širi ovratnik košulje, preporučljivo je vezati deblji čvor kravate.Običan čvor

Običan čvor (tzv. Knez Borna čvor) se koristi više nego ostali čvorovi, smatra se klasikom. Jednostavno se veže i slaže se sa većinom kravata i sa skoro svim ovratnicima. Običan čvor je na uskim kravatama tanak, a širi sa debljim kravatama. Važno je da na vezanoj kravati onaj tanji donji dio kravate bude kraći i nevidljiv. Običan čvor može biti jednostruki i dvostruki.

Knez Borna - jednostruki čvor

Ovaj čvor na kravati je savršen za visoke i muškarce srednje visine.

Kako vezati običan čvor
  1. širi dio neka bude s desne strane, trećinu duži od užeg dijela kravate
  2. širi dio ovijte oko užeg dijela od naprijed prema straga
  3. omotajte još jednom sprijeda preko užeg dijela pa prema natrag
  4. izvucite širi kraj vrhom prema gore
  5. provucite ga kroz čvor pridržavajući uži kraj kravate


Knez Borna – dvostruki čvor na kravati

Ovakav način vezanja kravate pogodan je za niže muškarce, lijepo se slaže sa većinom košulja, a posebno dobro ide na svilenim kravatama. Dakle, ukoliko nakon uobičajenog vezanja kravate, kravata ostane previše duga, pokušajte s ovakvim načinom vezanja.

Kako vezati dvostruki čvor
  1. širi dio neka bude s desne strane, trećinu duži od užeg dijela kravate
  2. širi dio ovijte oko užeg dijela za puni krug
  3. omotajte još jednom sprijeda preko užeg dijela pa prema natrag
  4. izvucite širi kraj vrhom prema gore
  5. provucite ga kroz čvor pridržavajući uži kraj kravate


Ako želite vezati kravatu na ove načine, velika je prednost što to umjesto Vas može učiniti i neko drugi. Vi samo popuštanjem užeg dijela kravate, kravatu možete raširiti i postaviti oko ovratnika, pa pritezanjem tog istog užeg dijela, zategnuti kravatu po želji. Obrnutim postupkom skidate kravatu. 
«
 
 
»
 
Prijava i registriranje Košarica