Internet trgovina Klikni i kupi Korisnički servis 095 815 60 16 Brza i sigurna dostava na vašu adresu Pronađite nas na Facebooku!
Muški satovi Kravate Naušnice Ženski satovi Ogrlice Marame Igračke Prstenje Narukvice Etno lutke Privjesci za ključeve Foto albumi Didaktičke igračke Satovi Poklon set 1 Nakit od čelika Izdvojeno Željeznica Akcija Torbe Traktori Pljoske Igle za kravate

Dobro došli u našu internet trgovinu.

Naše autentične vlastite fotografije ponude, jamstvo su Vaše sigurne kupovine.

Poklon galerija

Facebook

Kako vezati kravatu?

Za sve one koji ne znaju kako vezati kravatu, kravata se može vezati na različite načine. Kod nas je uobičajeno nekoliko načina vezanja kravate. Kod svih vezanja kravate zajedničko je da bi kravata nakon vezanja trebala biti dužine do remena ili sasvim malo preko remena. Ukoliko imate širi ovratnik košulje, preporučljivo je vezati deblji čvor kravate.Windsor čvor (tzv. Kralj Tomislav)

Windsor čvor (tzv. Kralj Tomislav) na kravati je za posebne prilike. Kompliciraniji je za vezanje, veći i treba da stoji čvrsto vezan između dva dijela ovratnika. Trokutastog oblika i elegantan, nosi se sa košuljama klasičnih ili širih ovratnika. Vrlo je postojan i kravata sa takvim čvorom se može odlagati vezana.

Windsor čvor može biti jednostruki i dvostruki.Kralj Tomislav – jednostruki čvor

Ovaj čvor na kravati je tanji i lakši za vezanje. Slaže se sa tankim ili ne previše debelim kravatama i nosi sa košuljama otvorenih ovratnika. Ovaj način je pogodan za visoke muškarce ili za kraće kravate  s obzirom da koristi manje kravate prilikom vezanja.

Kako vezati windsor čvor
 1. širi dio neka bude s desne strane, trećinu duži od užeg dijela kravate
 2. izvucite širi kraj vrhom prema gore
 3. širi dio ovijte oko užeg dijela od natrag prema naprijed
 4. omotajte još jednom sprijeda preko užeg dijela pa prema natrag
 5. izvucite širi kraj vrhom prema gore
 6. provucite ga kroz čvor pridržavajući uži kraj kravate


Kralj Tomislav – dvostruki čvor

Dvostruki Windsor čvor na kravati kao način vezanja kravate je trenutno vrlo popularan, a prikladan je za muškarce srednje visine ili niže s obzirom da se radi o duplom čvoru koji koristi više kravate prilikom vezanja.

Kako vezati windsor dvostruki čvor
 1. širi dio neka bude s desne strane, trećinu duži od užeg dijela kravate
 2. izvucite širi kraj vrhom prema gore
 3. širi dio ovijte oko čvora gore prema natrag i vratite sa desne strane prema naprijed dole
 4. omotajte još jednom sprijeda preko užeg dijela pa prema natrag
 5. izvucite širi kraj vrhom prema gore
 6. provucite ga kroz čvor pridržavajući uži kraj kravate


Ako želite vezati kravatu na ove načine, velika je prednost što to umjesto Vas može učiniti i neko drugi. Vi samo popuštanjem užeg dijela kravate, kravatu možete raširiti i postaviti oko ovratnika, pa pritezanjem tog istog užeg dijela, zategnuti kravatu po želji. Obrnutim postupkom skidate kravatu. 
«
 
 
»
 

Kravata, pravi poklon za svakog muškarca

Pogledajte kravate i ekskluzivne kravata setove u našoj ponudi. Naručite online, plaćanje pouzećem ili uplatom na račun. Kako naručiti?

Prijava i registriranje Košarica